Magnetism. Seria Oameni, Îngeri Şi Demoni – Lina Moacă 

” Lumina mereu poate străpunge întunericul absorbindu-l, transformându-l. Doar ea dăruieşte lucrurilor contur. Niciodată întunericul nu va pătrunde în lumină. „

 

Titlul: Magnetism

Autor: Lina Moacă

Editura: Librex 

An apariţie: 2017

Număr pagini: 322

Pe cât de mult mi-a plăcut coperta din momentul în care am avut-o în faţa ochilor, pe cât de mult m-a fascinat atingerea fină şi aspectul paginilor, pe atât de mult am apreciat şi povestea din interior, ce se ascundea cu atâta timiditate. Acea combinaţie de albastru cu negru, iar aripile de pe copertă.. senzaţia pe care ţi-o trezeşte de la prima vedere, acum am ajuns să înţeleg cu adevărat ce reprezintă. Dacă la început o priveam cu admiraţie pentru plăcerea pe care o garanta ochilor mei, acum o privesc cu profunzime a ceea ce conţine de fapt cartea. Dacă aspectul vi se pare dur, veţi vedea că şi atingerea cărţii va fi la fel. Paginile sunt ţepene, ca şi cum nu ar vrea să fie desluşite, dându-mi mai mult curaj în a le parcurge şi a le afla misterele. Un adevărat magnetism s-a format între mine şi carte în momentul în care am avut-o în palme, iar sentimentul s-a intensificat înmiit în momentul în care am citit-o. O adevărată plăcere pentru mine şi pentru pupilele mele!

” Uneori tăcerea e de aur, am murmurat cu o superioritate acidă. „

Cartea ne dezvăluie povestea de viaţă, sau mai bine zis începutul vieţii celor doi gemeni, Willy şi Lilly. De ce început? Deşi aveau o vârstă destul de avansată, aceştia fiind nemuritori, fuseseră ţinuţi într-o încăpere obscură, undeva sub pământ, pentru ca nimeni să le cunoască adevărata putere. Willwolf îi ţinea capturaţi, spunându-le că totul este spre binele lor, dar aceasta fiind o minciună, bineînţeles. Cei doi gemeni au ajuns să evadeze din acea obscuritate, vrând să cunoască lumea exterioară, să trăiască liberi. În drumul lor spre libertate aceştia întâlnesc un necunoscut, unul neobişnuit care se dovedeşte a fi tatăl lor, Willhelm . De la acesta află adevărata poveste care consta în faptul că mama lor nu murise la naştere ci fusese omorâtă în circumstanţe oribile şi pline de tristeţe, în faptul că au moştenit puteri supranaturale de la el, astfel având abilitatea de a zbura şi în faptul că erau Fii Luminii.

„- Păi, destul de uniformă fără variaţie, ca un şir nesfârşit de puncte. Am stat închişi de când ne ştim într-un maiestuos palat-catacombă, ascuns undeva în mijlocul Amazonului. Până ieri nu cunoscusem această lume decât din surse externe, care ne-au fost oferite doar ca să ne ajute să ne formăm o idee despre această planetă. Am crezut mereu tot ce ne-a spus Willwolf. Observasem bineînţeles deosebirile majore dintre noi, dar cum el ne fusese alături de când deschisesem pentru prima dată ochii, nu i-am pus niciodată la îndoială cuvântul.”

Odată ajunşi în libertate, alături de tatăl lor, aceştia ajung să locuiască în Bucureşti, se integrează printre ceilalţi muritori şi ajung să o cunoască pe Alexandra, fiica unui om influent. Aflată într-o situaţie extremă de a se căsători cu un alt om influent, dar care era grotesc şi fără suflet, toate acestea fiind plănuite de tatăl ei, Lilly se oferă să o ajute îndemnânu-l şi pe Willy să o susţină. Singura soluţie de a scăpa de toate acele planuri ale tatălui ei era să se căsătorească cu un altul, iar cum mintea lui Lilly era de o agilitate nemaipomenită, prima opţiune care îi năzărise fusese întocmai fratele ei geamăn. Astfel, ajunge să-şi târască fratele către o căsătorie de convenienţă, o înţelegere care îi provoca dispreţ şi indignare, dar pe care fusese nevoit să o accepte pentru a-i salva pielea Alexandrei. Se va ajunge la dragoste sau la nimic? Vor fi în siguranţă?
Ceea ce este mai de temut se află în întunericul pământului, unde se află Willwolf sprijinit de Marele Iluminat care făuresc planuri de atac împotriva celor doi fraţi şi a lui Willhelm.

„Oricum, în momentul în care le-am descoperit falsitatea, orice nesiguranţă dispăuse dinăuntrul nostru. Chiar şi cu riscul de a ne împrăştia în mii de particule, acum nimic nu ne mai putea opri pornirea.” 

Imaginea celor doi fraţi gemeni mi-a captat atenţia şi m-a dus într-o uşoară stare de siguranţă, iubirea şi grija pe care şi-o purtau unul altuia era mai presus de toate. Willy, un bărbat rigid şi îndiferent care căuta să nu atragă prea multă atenţie şi Lilly, o femeie dornică de a cunoaşte lumea şi de a exploata noi colţuri de suflete. Vor putea cei doi să supravieţuiască rutinei şi faptelor muritorilor?

” Cât de uşor s-ar trăi fără orgoliu şi atâta judecată. „

O carte care mi-a deschis o nouă poartă către o nouă lume excepţională. O poveste plină de trăiri şi imagini misterioase ale personajelor. Mi-a plăcut duritatea lui Willy, modul în care trata fiecare problemă, inteligenţa şi imaginea admirabilă de care dădea parte în orice situaţie, iubirea pe care i-o arăta surorii lui, indiferent de circumstanţe. Pe de altă parte, Lilly este personajul narator, care ne dezvăluie întreaga poveste a vieţii lor, cum începuse totul, fiind o fire mai blândă şi moale, dar dură în momentul în care ieşea la iveală mostrul din colţ.

Modul prin care Lina ne aduce noi lumi este unic, la fel ca orice fiinţă. Cum nu există două persoane asemănătoare, nu există două stiluri asemănătoare, cu toate că se vor găsi unele aspecte comune. Deşi există asemănare între alţi autori, pe ea nu o pot compara cu nimeni. Unicitatea valorează mult, iar faptul că fiecare dintre noi o ascunde, ne face speciali. Stilul ei denotă siguranţă, sensibilitate, măiestrie, profunzime. Sunt la cea de-a treia carte a ei şi pot spune că m-am ataşat de sufletul pe care îl aşază cu atâta stabilitate pe hârtie. Un om care mi-a ajuns la suflet prin modul lui de exteriorizare. O carte care mi-a luat inima în mâini şi mi-a atins-o cu blândeţe. O poveste pe care nu o voi uita şi care îmi va rămâne tipărită în minte! Aştept cu nerăbdare următoarele două volume întrucât descrierea lor mi-a stârnit curiozitate!

Vreau să-i mulţumesc autoarei pentru exemplarul oferit şi pentru şansa de a-i citi sufletul! Cu toată încrederea îi voi oferi cărţii 5 steluţe pe Goodread!
Romanul este disponibil pe site-ul Editurii Librex de AICI!
Vouă cum vi s-a părut cartea?

 

Reclame

6 gânduri despre „Magnetism. Seria Oameni, Îngeri Şi Demoni – Lina Moacă 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s